[...] Pamiętajmy o tym, że mięśnie rozwijają się wtedy, gdy odpoczywają. Musimy dbać, by nasze posiłki w dni wolne od treningu też były pełnowartościowe czyli powinny zawierać produkty energetyczne (węglowodany) jak i budulcowe (białka). Bez diety Pogodzenie domowego jedzenia z dietą kulturystyczną bywa trudne. Często nawet jeśli są na to pieniądze [...]
[...] ma większą wartość odżywczą niż biały (brązowy ma też korzystniejszy współczynnik glikemiczny). Jeśli jednak do talerza ryżu dodamy filiżankę fasoli i zmieszamy razem obydwa produkty, to mamy automatycznie potrawę podnoszącą poziom białka w organizmie. Można przygotować oba składniki pół na pół, razem lub oddzielnie, a można też uzupełnić danie [...]
[...] infekcji, zwłaszcza dróg oddechowych. Najbardziej korzystne w tej grupie jest mleko sojowe i serek sojowy tofu, ale jeżeli nie możemy się obejść bez nabiału zalecane są produkty obojętne, a wiec jogurt i kefir ( 3 x tyg. po 150g), mozarella i ser feta (4 x tyg. po 60g), mleko i sery kozie (4 x w tyg. po 60 g) i jaja (3 tygodniowo). [...]
[...] zakupu. Niestety nie każdy ma ochotę płacić 200zł za 2kg odzywki białkowej, która nie zawiera ponad połowy najważniejszych frackji białkowych! Dlatego wybierajmy te produkty, które są najbardziej wartościowe, szczególnie że kosztują niewiele więcej, a rynek jest teraz bardzo zapchany i firmy wymyślają rózne reklamy dla zdobycia klienta, [...]
[...] jedzenia, które pomogą zredukować cellulitis: 1. nie jedz tłusto, tłuszcze zwierzęce zastąp oliwą z oliwek; 2. unikaj smażenia, potrawy gotuj lub piecz; 3. usuń z diety produkty wysoko przetworzone. Nie dość, że dostarczają ogromną ilość zbędnych kcal, to jeszcze zawierają konserwanty, syntetyczne barwniki i aromaty, które wręcz uwielbiają [...]
[...] zwiększa syntezę białkową, powoduje to szybszy wzrost masy mięśniowej. Anabolik Protein Fusion - Micellar Casein Makrosubstancje Porównując makrosubstancje oby dwa produkty sa podobne, małe różnice w tłuszczu i węglowodanów nie odgrywają żadnej roli. Mniejsza zawartość białka w Casein jest spowodowana rodzajem białka, mimo tego jego [...]
[...] gdyż są to węglowodany mocno przetworzone, które zawierają masę chemicznych dodatków i 'śmieci' by oszukać nasze zmysły i lepiej nam smakowało. Nie dziwne więc, że przecież produkty naturalnego pochodzenia mają zazwyczaj nie miły smak, szybko się psuję, co nie? Więc do Was wybór należy albo jecie to co sztuczne albo skupiacie się na diecie i [...]
[...] na struktory naszego organizmu. Co samo w sobie podnosi przemiane materii. Niestety nie powinniesmy czerpac bialek z mleka i produktow mlecznych. Dlaczego? Dlatego ze produkty mleczne zawieraja znaczne ilosci laktozy (cukru prostego). Tego typu cukry, powiedzmy to wprost, sa bardzo wredne i caly nasz ciezki wysilek beda niweczyc. Gdyz [...]
[...] Dużo siekania – silniejsze przedramię. Czwartek: Śniadanie: - jajecznica z 3 jaj ( jedno całe i z dwóch tylko białko) - 1 pomidor - 7 pieczarek Trzy wyżej wymienione produkty również smażymy na patelni. - 2 kanapki chleba pełnoziarnistego - szklanka soku pomarańczowego Drugie śniadanie: - kromka chleba (pełnoziarnista) - garść orzechów [...]
[...] sobota i niedziela - odpoczynek, rozciąganie, trochę brzuszków i jakieś ćwiczenie na ramiona Odżywianie: teraz gdy, staram się zdrowo odżywiać, ograniczam przetworzone produkty i 0 fast foodów, słodyczy i śmieciowego jedzenia (poza napojami 0kcal ze słodzikiem :/) Cel: szybka redukcja Ograniczenia żywieniowe: brak Stan zdrowia: bardzo [...]
[...] Schudłam na niej 6 kg (w ok. 2-3 miesiące), po czym przytyłam 2 kg. Bardzo dobrze się na niej czułam, wyrobiłam sobie (wreszcie!) dobre nawyki żywieniowe. Co jem: ‒ zboża (produkty o niskim IG): brązowy ryż, makaron Durum, chleb żytni lub orkiszowy, kaszę gryczaną, kasze jaglaną (ona ma akurat wysoki IG, ale jest b. zdrowa), jęczmienna, płatki [...]
Zdolność każdego węglowodanu do podwyższania poziomu glukozy we krwi określana jest przez tzw. indeks glikemiczny Im więcej glukozy pojawi się we krwi po spożyciu danego węglowodanu, tym wyższy jest indeks glikemiczny. Warto pamiętać, że przetwarzanie produktów żywnościowych podwyższa ich indeks glikemiczny: płatki kukurydziane = 85, kukurydza = [...]
Indeks glikemiczny Zdolność każdego węglowodanu do podwyższania poziomu glukozy we krwi określana jest przez tzw. indeks glikemiczny Im więcej glukozy pojawi się we krwi po spożyciu danego węglowodanu, tym wyższy jest indeks glikemiczny. Warto pamiętać, że przetwarzanie produktów żywnościowych podwyższa ich indeks glikemiczny: płatki [...]
[...] ze nikogo tematem nie Zazwyczaj jem posilki normalnie, miesko nie duzo ziemniakow/kasza + surowka, zupa. Jezeli nie jestem w domu i nie mam posilku, to jem zazwyczaj polprodukty bo nie chce mi sie gotowac. W wolnym czasie cwicze z malymi ciezarami, po treningu biore szejka bialko+wegle, staram sie miec troche ruchu. Z pewnoscia rzeczy ktore [...]
[...] kupnem jakiś odżywek jednak stwierdzilem, że jest na nie za wczesnie i sa dla mnie za drogie. A poza tym rodzice by sie na nie nie zgodzili. Chcialbym sie dowiedziec, ktore produkty, ktore moge kupić np. w sklepie spozywczym zawieraja najwiecej bialka. I ile przykladowo danego produktu musialbym zjesc zeby zastapic dzienna porcje jakiegos [...]
[...] skóry. powiększenie wątroby i śledziony, wypadanie włosów, świąd skory, suchość skóry depresja Źródła witaminy A Źródłem tej rozpuszczalnej w tłuszczach witaminy są produkty pochodzenia zwierzęcego: mleko pełne, śmietana, masło, produkty mleczarskie, jaja, niektóre tłuste ryby, wątroba, tran żółtka jaj. Zawartość witaminy A w 100g [...]
[...] stosowanie Arimidexu jest bardzo kosztowne. Nie chodzi o to, że koszt produkcji Anastrozolu są takie wysokie, lecz o patenty. Pomijając oryginalny Arimidex, wszytkie inne produkty takie jak Liquidex, Anastrozole Tablets i Powder to tańsze substytuty. Jak wspomniano wcześniej, Arimidex ma dużą siłe działania więc dawki 0.5-1 mg są [...]
[...] być następujące - 60% węglowodanów, 25% protein, 15% tłuszczów. • Wyżej wymienione składniki powinny być czerpane spośród 4 głównych grup żywieniowych: mięso i jaja, produkty ziarniste i orzechy, warzywa i owoce, produkty mleczne. Należy zwracać uwagę na to, aby proces przygotowania tych produktów do spożycia był jak najprostszy i [...]